Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Σουπιές με Κριθαράκι

Πριν μερικά χρόνια ζήτησα από τα παιδιά της Β' Κανονικής (Elementary B)  να μου φέρουν πρωτότυπες συνταγές από φαγητά ή γλυκά που έφτιαχναν στο σπίτι μαζί με μαμάδες ή γιαγιάδες.

 Ήταν μια από τις πιο ευχάριστες εργασίες που έκαναν. 

Τα αποτελέσματα τα είχα δημοσιεύσει στο αδερφάκι μπλογκ Hot Pans and Green Pots όπου τα κείμενα των συνταγών και οι φωτογραφίες είναι η πολύ επιτυχημένη προσπάθεια των παιδιών.

Από εκεί διαλέγω σήμερα μια αγαπημένη συνταγή ενώ πατώντας πάνω στον τίτλο της συνταγής μπορείτε να δείτε την πρωτότυπη.
 
Σουπιές με Κριθαράκι
 
2 σουπιές
1 πακέτο μικρά ζυμαρικά (όπως το κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι)
2 ψιλοκομμένα καρότα
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 μεγάλες ντομάτες, σε μικρούς κύβους

1 ποτηράκι κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις σουπιές, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρουν χρυσό χρώμα, προσθέτουμε τις ντομάτες, τις σουπιές και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα. 

Προσθέτουμε τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι, και αρκετό νερό έτσι ώστε να αποφύγουμε το κόλλημα στον πάτο της κατσαρόλας. Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε το να σιγοβράσει για περίπου μία ώραανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
 Όταν οι σουπιές είναι αρκετά μαλακές, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και λίγο νερό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο λίγο ζεστό νερό για να μη μας κολλήσουν.
 

Το πιάτο μας είναι έτοιμο τώρα και μυρίζει υπέροχα!

Καλή Όρεξη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου